Projects per year
Personal profile
Expertise related to UN Sustainable Development Goals
In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. This person’s work contributes towards the following SDG(s):
Education/Academic qualification
PhD, Effects of juice preservation on carotenoids in goldenberry (Physalis peruviana L.) and orange (Citrus sinensis (L.) Osbeck)
Jan 2017 → Dec 2021
Master, Charakterisierung der Carotinoidprofile von Physalis (Physalis peruviana L.) während der Prozessierung und Lagerung, Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn
Oct 2013 → Sep 2016
Bachelor, Bioaktive Substanzen in Carob-Reststoffen, Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn
Oct 2010 → Sep 2013
Keywords
- Q Science (General)
Fingerprint
- 6 Similar Profiles
Collaborations and top research areas from the last five years
Projects
- 5 Active
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Development of Plant-based Dairy Analogues Using the Interaction of Lentil (Lens culinaris Medic) Protein Isolate and Lentil Starch and Enzymatic Treatments
Rezaei, A. (PI), Weisz, U. (CoI) & Etzbach, L. (CoI)
1/02/25 → 31/07/26
Project: Research
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Leg4Future: Ganzheitliche Verwertung von Mungobohnen und Linsen – Herstellung qualitativ hochwertiger Proteinkonzentrate und Nutzung der Nebenströme
Weisz, U. (PI) & Etzbach, L. (CoPI)
1/10/24 → 30/09/27
Project: Research
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Effect of Incorporation of Osmotically Dehydrated Tricosanthes cucumerina Linn pulp on the Micronutrient Properties of Rice-Based Complementary Food Products
Omah, E. (PI), Weisz, U. (CoI) & Etzbach, L. (CoI)
1/03/24 → 31/05/25
Project: Research
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Hemp4Food: Innovationsraum: NewFoodSystems – Hemp4Food – Umsetzungsphase, TPD
Weisz, U. (PI), Etzbach, L. (CoPI) & Dziuballe, A. (CoI)
1/09/23 → 31/12/25
Project: Research
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NewFoodSystems: "lnnovationsraum: NewFoodSystems - Verwertung und Management - Umsetzungsphase"
Weisz, U. (PI), Horn, J. (CoI) & Etzbach, L. (CoI)
1/03/23 → 31/12/25
Project: Research
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Enhancing Plant-Based Protein Processing with Supercritical Fluids: Hemp Press Cake as a Case Study
Dziuballe, A., Etzbach, L., Schweiggert-Weisz, U., Pajnik, J., Luca, S. V. & Minceva, M., 25 Feb 2025.Research output: Contribution to conference › Poster › peer-review
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Der Innovationsraum NewFoodSystems und die Transformation unserer Ernährungs- und Lebensmittelsysteme
Fink, L., Bunzel, D., Horn, J., Etzbach, L., Daniel, H., Schweiggert-Weisz, U. & Kulling, S. E., Sep 2024, In: Ernahrungs Umschau. 71, 9, p. M521-M529Translated title of the contribution :The innovation space NewFoodSystems and the transformation of our nutrition and food systems Research output: Contribution to journal › Article › peer-review
Open Access -
Effekt des Schälvorgangs hinsichtlich einer möglichen Reduktion ausgewählter antinutritiver Inhaltsstoffe in sechs Phaseolus vulgaris L. Sorten
Vieler, L., Föddisch, J., Etzbach, L. & Weisz, U., 2024.Research output: Contribution to conference › Poster
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Einfluss der Isolationsparameter auf die Gewinnung und Zusammensetzung von Mungbohnenproteinisolaten
Wintersohle, C., Etzbach, L. & Weisz, U., 2024, In: Deutsche Lebensmittel-Rundschau.Research output: Contribution to journal › Article
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Einfluss der Keimung auf die Farbe, Enzymaktivitäten und die chemische Zusammensetzung von Mungbohnen
Wintersohle, C., Arnold, S., Geis, H. M., Etzbach, L. & Weisz, U., 2024.Research output: Contribution to conference › Poster
Activities
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Jahrestreffen der DECHEMA/VDI-Fachgruppe: Lebensmittelverfahrenstechnik
Etzbach, L. (Participant)
25 Feb 2025 → 26 Feb 2025Activity: Participating in or organizing an event › Participating in a conference, workshop, ...
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BMBF NewFoodSystems Workshop "Zukunft is(s)t jetzt: Hanf und Ölsamen - kleine Samen, große Chance"
Weisz, U. (Organizer), Etzbach, L. (Organizer), Fink, L. (Organizer), Horn, J. (Organizer), Kulling, S. E. (Organizer), Daniel, H. (Organizer) & Ritter, G. (Organizer)
18 Feb 2025 → 19 Feb 2025Activity: Participating in or organizing an event › Organizing a conference, workshop, ...
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Vielfältige Verwendung von Nutzhanf als Lebensmittelzutat
Etzbach, L. (Speaker)
18 Feb 2025Activity: Talk or presentation › Invited talk
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BMBF NewFoodSystems Webinar "Nagoya-Protokoll – Grundlagen, Entwicklungen und Erfahrungen"
Horn, J. (Organizer), Weisz, U. (Organizer), Etzbach, L. (Organizer), Fink, L. (Organizer), Kulling, S. E. (Organizer) & Daniel, H. (Organizer)
28 Nov 2024Activity: Participating in or organizing an event › Organizing a conference, workshop, ...
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BMBF NewFoodSystems Webinar "Rechtliche Regelungen rund um alternative Proteine – Novel Food-Verordnung, Kennzeichnung & Bewerbung"
Horn, J. (Organizer), Weisz, U. (Organizer), Etzbach, L. (Organizer), Daniel, H. (Organizer), Kulling, S. E. (Organizer), Fink, L. (Organizer) & Ballke, C. (Organizer)
11 Nov 2024Activity: Participating in or organizing an event › Organizing a conference, workshop, ...