Terpene im obst

Christine Huber, D. Treutter

Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung

Abstract

A literature review on the occurrence of terpenes in European and tropical fruits is given with particular respect to mono-, sesqui- and triterpenes. Among them geraniol, farnesene, limonene and phytosterols are treated as examples. Tables on the present knowledge on the quantities of individual terpenes in fruits close the review.

Titel in ÜbersetzungTerpenoids in fruits
OriginalspracheDeutsch
Seiten (von - bis)94-97
Seitenumfang4
FachzeitschriftErwerbs-Obstbau
Jahrgang39
Ausgabenummer4
PublikationsstatusVeröffentlicht - 1997

Schlagwörter

  • Aroma
  • Bitterness
  • Flavour
  • Fruit
  • Fruit processing
  • Phenols
  • Terpenoids

Fingerprint

Untersuchen Sie die Forschungsthemen von „Terpene im obst“. Zusammen bilden sie einen einzigartigen Fingerprint.

Dieses zitieren