H. J. Feldmann, M. Molls, W. Baumhoer, R. D. Muller, H. Sack

Between August, 1986 and October, 1987, 364 hyperthermia treatments combined with radiotherapy were performed in mostly locally advanced and recurrent tumors. Half of the patients could only be exposed to relatively small radiation doses of 20 to 36 Gy. The therapy results of 24 patients with 26 treated tumor sites showed complete remission in 22% and partial remission in 42% of the sites. The dependence of tumor remission on the dose of radiation and heat and the inhomogeneity of the temperature distribution are discussed.

Titel in ÜbersetzungIrradiation and hyperthermia in the treatment of superficial and semi-deep tumors: Heat doses, tumor remission
OriginalspracheDeutsch
FachzeitschriftStrahlentherapie und Onkologie
PublikationsstatusVeröffentlicht - 1988

Untersuchen Sie die Forschungsthemen von „RADIATIO UND HYPERTHERMIE IN DER BEHANDLUNG OBERFLACHLICHER UND HALBTIEFER TUMOREN: WARMEPROFILE, WARMEDOSEN, TUMORRUCKBILDUNG“. Zusammen bilden sie einen einzigartigen Fingerprint.