Mikroverkapselung und Trocknung von Probiotika und Starterkulturen

Petra Först, Rebecca WüRTH, Ulrich Kulozik

Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung

Abstract

Probiotics are gaining increasing importance as a functional food additive. It is therefore important to develop production strategies for high yields of stable probiotics. Active probiotics that are added to food matrices have to be protected. Furthermore the probiotics must survive the gastro-intestinal transit. One method to protect probiotics from adverse conditions is the microencapsulation. In the present work we introduce microencapsulation techniques based on milk proteins as matrix materials.

Titel in ÜbersetzungFood processing technology: Microencapsulation and drying of probiotics and starter cultures
OriginalspracheDeutsch
Seiten (von - bis)676-678
Seitenumfang3
FachzeitschriftBioSpektrum
Jahrgang18
Ausgabenummer6
DOIs
PublikationsstatusVeröffentlicht - Okt. 2012

Fingerprint

Untersuchen Sie die Forschungsthemen von „Mikroverkapselung und Trocknung von Probiotika und Starterkulturen“. Zusammen bilden sie einen einzigartigen Fingerprint.

Dieses zitieren