Influence of nutrients and carbohydrate supply on the phenol composition of apple shoot cultures

Astrid Lux-Endrich, Dieter Treutter, Walter Feucht

Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung

38 Zitate (Scopus)

Abstract

Apple shoot cultures accumulate phenolic acids, flavonols, catechins, and procyanidins. Increasing the sucrose content and reducing the macronutrient content of culture media both resulted in an enhanced content of phenolic substances. The qualitative composition of the substances was affected as well. Morphology of the shoots, preculture and time of sampling in the subculture interval influenced the reaction pattern.

OriginalspracheEnglisch
Seiten (von - bis)15-21
Seitenumfang7
FachzeitschriftPlant Cell, Tissue and Organ Culture
Jahrgang60
Ausgabenummer1
DOIs
PublikationsstatusVeröffentlicht - 2000

Fingerprint

Untersuchen Sie die Forschungsthemen von „Influence of nutrients and carbohydrate supply on the phenol composition of apple shoot cultures“. Zusammen bilden sie einen einzigartigen Fingerprint.

Dieses zitieren