Fettarme oder fettreiche ernährung? - Der königsweg liegt in der mitte

Publikation: Beitrag in FachzeitschriftÜbersichtsartikelBegutachtung

1 Zitat (Scopus)

Abstract

Fat is the nutrient with the highest energy density and a carrier of essential fatty acids and fat soluble vitamins. The fat percentage in diets in different cultures varies from below 20 energy% up to more than 40 energy%. Extreme relations of macronutrients may have also some adverse effects. Low (20 energy%) fat diets for instance increase triglyceride concentrations and the risk of fat soluble vitamin deficiency. High (40 energy%) fat diets, especialy high saturated fat diets increase LDL cholesterol and favour the increase of body weight. A diet moderate (30 energy%) in fat and with more unsaturated and less saturated fatty acids avoids adverse effects and promises präventive effects with good compliance.

Titel in ÜbersetzungLow-fat or high-fat diet? - The right way is in between
OriginalspracheDeutsch
Seiten (von - bis)67-71
Seitenumfang5
FachzeitschriftAktuelle Ernahrungsmedizin
Jahrgang32
Ausgabenummer2
DOIs
PublikationsstatusVeröffentlicht - Apr. 2007

Schlagwörter

  • Advantages
  • Diets high - low - moderate in fat
  • Disadvantages

Fingerprint

Untersuchen Sie die Forschungsthemen von „Fettarme oder fettreiche ernährung? - Der königsweg liegt in der mitte“. Zusammen bilden sie einen einzigartigen Fingerprint.

Dieses zitieren