Cysteine and crocin oxidation catalyzed by horseradish peroxidase

Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung

5 Zitate (Scopus)

Abstract

The amino acid cysteine is oxidized by horseradish peroxidase, and the water-soluble carotenoid crocin is bleached by cooxidation. The rnonophenol p-hydroxyacetophenone stimulates oxygen uptake, cysteine oxidation and crocin bleaching, whereas its concentration does not change. Superoxide dismutase significantly enhances all these oxidative reactions. Addition of H2O2 is not required for these peroxidase-catalyzed oxidations.

OriginalspracheEnglisch
Seiten (von - bis)259-265
Seitenumfang7
FachzeitschriftFree Radical Research
Jahrgang5
Ausgabenummer4-5
DOIs
PublikationsstatusVeröffentlicht - 1989

Fingerprint

Untersuchen Sie die Forschungsthemen von „Cysteine and crocin oxidation catalyzed by horseradish peroxidase“. Zusammen bilden sie einen einzigartigen Fingerprint.

Dieses zitieren