3.39 - Toward the Digitalization of Olfaction

Antonella Di Pizio, Jürgen Behr, Dietmar Krautwurst

Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/KonferenzbandKapitelBegutachtung

6 Zitate (Scopus)

Abstract

Technical advancements are leading to a rapid increase of odorant-centered and receptor-based olfaction data, while at the same creating the necessity to establish olfaction-centered, data mining-capable databases. Digitalizing data allows a faster data processing, and thus will be essential to decode the complexity of the molecular mechanisms in olfaction, to finally enable reproducible and applicable digital representations of olfactory percepts. In this chapter, we review state-of-the-art techniques and available data sources in olfaction, highlighting the potential impact of data digital transformation in the field of olfaction.

OriginalspracheEnglisch
TitelThe Senses
UntertitelA Comprehensive Reference: Volume 1-7, Second Edition
Herausgeber (Verlag)Elsevier
Seiten758-768
Seitenumfang11
Band3
ISBN (elektronisch)9780128054093
ISBN (Print)9780128054086
DOIs
PublikationsstatusVeröffentlicht - 1 Jan. 2020
Extern publiziertJa

Fingerprint

Untersuchen Sie die Forschungsthemen von „3.39 - Toward the Digitalization of Olfaction“. Zusammen bilden sie einen einzigartigen Fingerprint.

Dieses zitieren